Overijssel omzeilt vaarverbod en gooit Reevediep bij Kampen open

Kampen – Het Reevediep bij Kampen is vanaf donderdag in zijn geheel bevaarbaar. Dus ook de laatste 150 meter van de bypass in de monding in het Drontermeer, waar de Raad van State een vaarverbod heeft opgelegd. Negeert de provincie Overijssel hiermee een rechterlijke uitspraak?

De bypass loopt door het leefgebied van de roerdomp en grote karekiet, twee beschermde vogels. Bij de aanleg van de hoogwatergeul is hiermee onvoldoende rekening gehouden. De Raad van State oordeelde dat hun natuurlijke habitat onvoldoende is beschermd tegen de 12.000 bootjes die jaarlijks in Het Reevediep worden verwacht. Vandaar het in 2015 opgelegde vaarverbod.

Sindsdien heeft Overijssel een nieuw plan gemaakt en zijn er drie rieteilanden geplant. Die moeten beide vogelsoorten beschermen tegen de pleziervaart – en dus het vaarverbod van tafel halen. Dit plan is goedgekeurd en vergund, waardoor het in de plaats komt van het oude plan op basis waarvan het vaarverbod is ingesteld, stelt Overijssel. (deStentor)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *