Simeon Tienpont voer in de uithoeken van de wereld, niet altijd zonder risico

Hilversum – Hij zeilt al heel zijn leven, won twee keer de America’s Cup en verloor een teamgenoot tijdens de Volvo Ocean Race: Simeon Tienpont. Zeilen is zijn grote liefde. En, Tienpont heeft een droom: meedoen aan de America’s Cup met een Nederlandse boot. Of dat gaat lukken? Dat vertelt hij in De Nieuws BV.

Het absolute hoogtepunt uit zijn carrière is toen Tienpont voor de tweede keer met zijn boot de America’s Cup won. Want terugkomen van een 8-1 achterstand is niet niks. Tienpont: “Als pure sportprestatie om van een 8-1 achterstand naar 8-9 te gaan, dat is iets wat ik nooit meer in mijn leven ga meemaken.” (nporadio1.nl, Interview Simeon Tienpont: “100 procent kans!” – Zeilen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *