Ook KNRM voegt zich op haar ‘Reddingbootdag’ op 11 mei naar de wet van maximaal 12 passagiers aan boord

IJmuiden – De Koninklijke Neder landse Redding Maatschappij (KNRM) gaat op de jaarlijkse reddingbootdag – dit jaar op 11 mei – voor het eerst maximaal twaalf passagiers op de boten toelaten. De afgelopen jaren liet de KNRM veel meer mensen op de reddingboten meevaren, ook al was dat wettelijk niet toegestaan.

De afgelopen jaren zaten vaak twintig tot dertig passagiers aan boord, zegt Lieneke de Kroon van de KNRM. ,,Dat was wettelijk niet toegestaan, maar we zagen het door de vingers. Dat willen we nu niet meer. Stel dat er iets gebeurt aan boord. Om elk risico uit te sluiten gaan we nu voor het eerst de regels handhaven.” (Friesch Dagblad, www.reddingbootdag.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *