Koninklijke onderscheiding voor echtpaar achter Stichting Vaarwens

Monnickendam – De mensen achter Stichting Vaarwens, Evert Stel en Inge de Graaf, zijn beloond met een lintje: ze zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat was voor hen een grote verrassing en de hoogste beloning uit naam van de ‘laatstewensgasten’ en hun nabestaanden.

“Wij hebben het echt niet alleen gedaan”, vindt ze. Op Koningsdag zijn ze ook nog eens toegezongen met het Wilhelmus in Monnickendam en Marken. “Het lintje is vooral te danken aan de inzet van de vrijwilligers en donateurs; anders was dit wat wij doen gewoon niet mogelijk geweest.”

Ze begonnen in 2007. Inmiddels zien bijna honderd doodzieke gasten per jaar hun wens uitkomen bij Stichting Vaarwens: een laatste vaartocht met familie of vrienden. Hiervan is 75 procent beroepsmatig of voor hun plezier verbonden met water.

Evert en Inge stellen twee tot drie keer in de week hun schip, de Meander V, waarop ze ook wonen, ter beschikking. Voor een tweede schip is de kiel inmiddels gelegd. Want het aantal aanvragen blijft maar groeien. Er moet soms al nee worden gezegd. (Binnenvaartkrant, www.meanderships.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *