Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Meevaren met de historische vaartocht Veenendaal – Antwerpen in het teken van de geschiedenis van ‘het veen’, lezingen en ontmoetingen

PERSBERICHT

Gaastmeer – Van 28 juni tot en met 6 juli maakt het oudste, nog zeilende rivierschip de Helena een historische vaartocht van Veenendaal naar Antwerpen. Gedurende acht etappes krijgt steeds een gezelschap van 45 personen de kans mee te varen met dit ijzeren binnenvaartschip, dat volledig in authentieke staat is gerestaureerd en als varend monument is erkend. Varen met deze 40 meter lange, originele stevenaak uit 1875 is dan ook een unieke belevenis.

‘Meevaren op de Helena naar Antwerpen voor wie een bijzonder bedrijfsuitje of een spraakmakende relatiedag wil organiseren.’

Aanleiding voor deze tocht is het Gilbertjaar 2019. Onder deze noemer vinden in Veenendaal het hele jaar door tal van activiteiten plaats om de bevolking onderling te verbinden en om de 500ste geboortedag te vieren van Gilbert van Schoonbeke. Deze grensverleggende en doortastende ondernemer uit Antwerpen is met zijn exploitatie van de veengronden rondom Rhenen van belang geweest bij het ontstaan van Veenendaal. Omdat hij de turf per schip naar Antwerpen liet vervoeren, ontstond het idee voor deze unieke vaartocht, die samen met De Klassieke Rederij georganiseerd wordt.

Voor de eerste symbolische etappe van Veenendaal naar Rhenen worden op 22 juni turfaken ingezet. Vanaf 28 juni vaart de Helena van Rhenen naar Antwerpen. Locaties op de route, Wijk bij Duurstede, Vreeswijk, Schoonhoven, Dordrecht, Willemstad, Bruinisse en Yerseke reageerden al erg enthousiast om de Helena met haar gasten te ontvangen.

Sommige etappes lenen zich vooral voor lezingen en netwerken. Bij meer sportieve etappes kunnen de gasten de bemanning een handje helpen, maar niets moet. De eerste etappes zijn al vastgelegd, maar er zijn nog vaarroutes vrij. Dus wie een bijzonder bedrijfsuitje of een spraakmakende relatiedag wil organiseren, kan contact opnemen met De Klassieke Rederij.

Meer informatie www.deklassiekerederij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *