Motorjacht Nieuw-Zeelandse vertrekkersfamilie bij Panama overvallen: man gedood, vrouw zwaargewond

Panama – Op een plaats waar veel buitenlandse toeristen met hun boot aanmeren – het Guna Yala district – is een Nieuw-Zeelandse familie bruut overvallen. Een van hen werd gedood.

De Nieuw-Zeelandse familie Culverwell had in Amerika de 18 meter lange boot Aqua Lobo gekocht en was aangemeerd bij de paradijselijke Morodub eiland voor de kust van Panama. Ze waren van plan een maximaal twee jaar durende wereldreis te maken.

Piraten overvielen het gezin op het schip. Vader Alan hoorde gestommel aan dek en rende naar boven. Daar werd de Nieuw-Zeelander neergestoken. Alan overleed ter plaatse. Zijn vrouw Derryn werd aangevallen met een machete en raakte zwaargewond. De twee kinderen hadden zich verschanst in de ruimte met de boordradio en sloegen alarm, zo schrijft de New Zealand Herald. (De Telegraaf, www.nzherald.co.nz, www.stuff.co.nz, www.radionz.co.nz)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *