Dit jaar drie Nederlandse roeiverenigingen aan de start van de Vogalonga Regatta in Venetië

Noordwijk – Zondag 9 juni aanstaande start roeivereniging ‘De Doorslag’ uit Nieuwegein samen met de verenigingen ‘Amstel’ en ‘Viking’ in de beroemde Vogalonga Regatta in Venetië. Aan deze roeitocht, zowel over de lagune als over het Grande Canal door de stad, doen maar liefst 1500 ongemotoriseerde boten en ander soortige vaartuigen mee.

(www.pen.nl, www.vogalonga.com)

6 gedachten over “Dit jaar drie Nederlandse roeiverenigingen aan de start van de Vogalonga Regatta in Venetië”

 1. Wat leuk, de KWVL uit loosdrecht is ook aanwezig dit jaar in de ‘Franse Slag’. Tot in Venetie,
  Proost

 2. Ook een eigen ontworpen en door studenten gebouwde sloep van opleiding maritieme techniek van Friese Poort Sneek doet mee. De Sloep is van milieuvriendelijk petschuim met vlas gebouwd. Ook de roeiriemen zijn zelf gemaakt.
  De sloep heet om die reden Van-Vlasties!
  Een geweldige prestatie is de bouw geweest, en ook het roeien van de Voga Longa in Venetië bij zeer warme omstandigheden.

 3. Er waren veel meer dan drie Nederlandse roeiverenigingen die meededen! Wij van Cornelis Tromp uit Hilversum deden voor de 10e keer mee. Onderweg hebben we de volgende roeiverenigingen gezien: Willem III en de Hoop, Breda, Dordrecht, Aegir, Laga, DDS
  Het was met meer dan 2000 boten geen Nederlands feestje, maar we waren er wel met heel veel lol.

 4. Ik heb een fotootje van de boot de Franse slag in Venetië bij interesse kan ik hem doorsturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *