Brandweer Fryslân doet onderzoek naar brand met explosie op elektrisch schip Sneek

Sneek – Brandweer Fryslân gaat onderzoek doen naar de grote brand aan boord van een elektrisch schip aan de Hendrik Bulthuisweg in Sneek afgelopen zaterdag. Vier brandweermensen die als eerste op het schip aanwezig waren om de brand te bestrijden, raakten gewond door een explosie aan boord van het schip.

Het is nog altijd niet exact duidelijk waardoor de brand werd veroorzaakt. Omdat er steeds meer elektrische schepen komen, is het goed om te onderzoeken wat er precies is gebeurd. “We zien dit soort boten steeds vaker. Daar moeten we zeker wat mee doen voor de toekomst”, vertelt Baukje van der Wal van de Brandweer Fryslân. (Omrop Fryslan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *