Eric is ongeneeslijk ziek, maar hij hoopt dat hij zijn 2,5 meter lange modelboot kan afmaken

OIRSCHOT – Hij ziet er niet ziek uit, maar schijn bedriegt. In januari kreeg architect Eric van der Stoep uit Oirschot de diagnose slokdarmkanker. ‘Mijn modelboot moet eerst afgebouwd worden’, was het eerste wat hij toen tegen de arts zei. Veertig jaar geleden begon hij met het project, maar Eric kwam niet verder dan de bodem van het schip. Nu wil hij zijn levenswerk alsnog afmaken.

Eric groeide op bij de Rotterdamse haven en heeft van kinds af aan een passie voor schepen. Zijn huis staat vol met modelboten. Maar het historische oorlogsschip waar hij aan werkt, uit 1658 en liefst 2,5 meter lang, is met recht zijn pronkstuk. (Omroep Brabant)

Eén gedachte over “Eric is ongeneeslijk ziek, maar hij hoopt dat hij zijn 2,5 meter lange modelboot kan afmaken”

 1. Ik las het artikel over de bouw van deze Hollandse tweedekker in het AD.
  Dhr. Van der Stoep vertelt hierin over het boekje met enkel foto’s en het ontbreken van tekeningen.
  Als schipperszoon heb ik altijd belangstelling voor zeilschepen gehad, en heb een aantal boeken over scheepsbouw verzameld. Zelf bezit ik het boek, door Heinrich Winter vóór de tweede wereldoorlog, over dit schip geschreven, verlucht met 34 foto’s en 5 uitgebreide tekeningen. Kennelijk doelt dhr. Van der Stoep niet op dit boek, maar een hiervan afgeleid werk.
  Ik schrijf deze informatie op deze plaats omdat ik geen ander adres zie waarop ik dhr. Van der Stoep rechtstreeks kan benaderen. Misschien kunt u deze informatie doorspelen en wellicht contact tot stand brengen.
  Misschien zijn foto’s en tekeningen niet meer voor hem van belang, gezien de vergevorderde staat van de bouw.
  Bij voorbaar dank,
  G.Hollink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *