28 zonneboten racen zaterdag 11 mei door Harlingen

Harlingen – De zon laat zich de laatste dagen niet vaak zien, maar morgen gaat de Young Solar Challenge van start Harlingen; een zonnebootrace en technische uitdaging voor jongeren. Deze eerste wedstrijd van het raceseizoen wordt in samenwerking met de Maritieme Academie georganiseerd.

Er worden 28 zonneboten aan de start verwacht. De Young Solar Challenge is een uniek project waar leerlingen tussen de 14 en 17 jaar op een leuke manier in contact komen met de techniek. Elk team bouwt hetzelfde ontwerp zonneboot. Via zogenaamde junior classes op een hogeschool worden zij voorbereid op het bouwen maar ook het organiseren van zo’n project en tips voor het racen. Naast techniek krijgen de leerlingen ook te maken met onder andere communicatie, sponsoring en teamwork.(Harlinger Courant, www.youngsolarchallenge.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *