Zij durven het: met twee jonge kinderen twee jaar lang over de wereld zeilen

Groningen – Twee kleine kinderen hebben ze, maar dat weerhoudt Joost en Froukje Deutekom er niet van om met hun zeiljacht een twee jaar durende reis te gaan maken. Van Groningen naar Australië. ,,We hopen een sterker en hechter gezin te worden.”

Kinderen halen en brengen, werken, haast haast haast. Weinig tijd om elkaar te zien. Ze worden een beetje geleefd, vinden Joost en Froukje Deutekom en dus gooien ze, nogal letterlijk, het roer om. Op 21 juli vertrekken ze met dochters Wende (4) en Isa (3) en verruilen ze hun huis in Groningen voor zeiljacht Isis, dat hen in twee jaar tijd naar de andere kant van de wereld moet brengen. ,,Natuurlijk zijn we al een hecht gezin, maar we hopen dat meer tijd samen ons nog sterker en hechter maakt”, zegt Joost. ,,We kijken ernaar uit om meer tijd met onze kinderen door te brengen in deze belangrijke jaren van hun ontwikkeling.” (deStentor, www.sailingisis.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *