Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

2019 wordt een ‘gouden jaar’ voor de Nederlandse bouwers van superjachten

PERSBERICHT

Amstrdam – Na een stijging van het marktaandeel tot 30% van het aantal superjachtopleveringen in 2017, werd de waarde van de Nederlandse superjacht sector verder onderstreept in 2018. Naast de oplevering van jachten groter dan 30 meter met een totale waarde van meer dan 1,5 miljard euro in 2018, zijn er momenteel 60 superjachten in aanbouw in Nederland. Een voorbeeld van de aanhoudende groei is de opening van een nieuwe werf voor superjachten van 160 meter in Amsterdam. In combinatie met het 50e jubileum van de HISWA Holland Yachting Group, belooft 2019 een gouden jaar voor de Nederlandse superjachtbouwsector te worden.

De onlangs gepresenteerde cijfers van de Nederlandse superjachtsector zijn indrukwekkend. Volgens SuperYacht Times lanceerden zes Nederlandse werven 18 superjachten groter dan 30 meter met een geschatte waarde van ruim anderhalf miljard euro in 2018. Hiermee komt de gemiddelde waarde van een Nederlands superjacht op zo’n 86 miljoen euro. In 2018 werden er tevens 17 nieuwe motorjachten en twee zeiljachten besteld. Hiermee komt het totaal aan nieuwe jachten in aanbouw op 60, waarvan er 13 groter zijn dan 80 meter.

Opsteker voor werkgelegenheid
“De cijfers laten een uitbreiding zien van het aantal bestellingen van superjachten waarbij eigenaren hun visie op het hoogste niveau gerealiseerd willen zien,” aldus Jeroen Sirag, Export Manager bij HISWA Holland Yachting Group. “De gemiddelde waarde van de opleveringen van superjachten in 2018 is ongeëvenaard. Dit weerspiegelt de uitzonderlijke kwaliteit van de jachten en de bereidheid van superjachteigenaren om naar Nederland te komen en te investeren in onze sector. Dat is goed voor de werkgelegenheid.”

De vooraanstaande Nederlandse superjachtbedrijven zijn goed voorbereid op aankomende trends waarbij alles draait om duurzaamheid, avontuur en opschaling. “In de nieuwe locatie in Amsterdam kunnen we jachten tot 160 meter lang en 22 meter breed bouwen,” legt Feadship Directeur Jan-Bart Verkuyl uit. “In combinatie met de tweede hal die momenteel wordt gerealiseerd in Makkum, kunnen we ons aanbod voor onze klanten flink vergroten.”

Nieuwe Noord-Europese superjachtroute
“Het feit dat de nieuwe werf van Feadship wordt geopend door Hare Majesteit Koningin Máxima illustreert hoe belangrijk de superjachtsector is voor ons land,” vervolgt Sirag. “Nederland heeft een lange traditie en brede kennis in jachtbouw. Alle ingrediënten om een superjacht te bouwen tref je in een straal van slechts 200 km. En we excelleren niet alleen in nieuwe projecten. Steeds meer eigenaren en kapiteins zien Nederland als optimale bestemming voor refits en grootschalig onderhoud. Dit wordt versterkt door de groeiende populariteit van de nieuwe Noord-Europese superjachtroute, waarbij steeds meer superjachten ons land aandoen op weg naar onder andere Scandinavië en het Arctisch gebied.’’

Meer informatie www.hollandyachtinggroup.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *