Plannen voor nieuwe jachthaven met botenopslag en recycleperron In Almere

Almere – Voormalig eigenaar Philippe van Thiel van jachthaven Haddock in Almere is bezig een nieuwe jachthaven te realiseren. Naar eigen zeggen heeft hij daarvoor plannen bij de gemeente ingediend. Haddock moest weg van de plek waar het al 32 jaar zit. Dat heeft te maken met de komst van de Floriade.

Een adviesbureau zoekt uit of in Almere behoefte is aan nieuwe ligplaatsen voor boten. “Dat weet ik wel zeker”, zegt Van Thiel. Hij benadrukt dat overal in de stad boten aangemeerd liggen langs de grachten. “Die kunnen allemaal een plek krijgen in de nieuwe jachthaven.” Het adviesbureau kijk ook naar de beste locatie.

Scheepswerf aangekocht
Inmiddels heeft Van Thiel een stuk grond aangekocht aan de Damsluisweg op industrieterrein de Vaart. Daar gaat de ondernemer een scheepswerf voor botenopslag bouwen. Met een architect wordt gekeken hoe die eruit moet gaan zien. Op de werf moet ook een recycleperron komen. Daar kunnen schepen worden afgebroken voor hergebruik. (Omroep Flevoland)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *