Nog 400 mijl naar de finish na 318 dagen alleen op zee voor Finse deelnemer Golden Globe Race

Les Sables-d’Olonne (F) – Wie de tracker van de Golden Globe Race bekijkt, ziet dat Tapio Lehtinen nog de enige is die actief is binnen de wedstrijd. De 61-jarige zeiler heeft nog ongeveer 400 mijl voor de boeg voor hij aankomt in Les Sables-d’Olonne. Tussen 19 en mei 21 mei wordt hij in de Franse havenplaats verwacht. Vanwege de wisselende wind is het vooralsnog moeilijk om een preciezere schatting te maken.

Lehtinen verkeert ruim 324 dagen alleen op zee. Op 1 juli 2018 stapte de Finse zeiler aan boord van zijn Gaia 36 Masthead sloop Asteria en sindsdien is hij niet meer op het land geweest. Asteria, gebouwd in 1965, is de oudste boot die in de race meevaart. (Zeilen, tracker Golden Globe Race)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *