Superjachten voor de superrijken, gemaakt in Amsterdam

Amsterdam – Koningin Máxima opende donderdag een nieuwe werf van Feadship, bouwer van grote luxejachten. Amsterdam wil delen in het succes van de sector.

Vanuit de directiekamer kijkt Jan-Bart Verkuyl, bestuursvoorzitter van scheepsbouwer Feadship, tevreden naar een groot jacht in aanbouw in het dok beneden. Het schip is een casco, er wordt nog anderhalf jaar aan gewerkt voordat de eigenaar ermee kan gaan varen. Feadship bouwt superjachten in opdracht van superrijken. De jachten worden volledig naar de wens van de koper gebouwd en ingericht.

Natuurlijk noemt Verkuyl geen namen van klanten. „Ik kan wel zeggen: negen van de tien zijn hardwerkende ondernemers. Ze geven zichzelf het mooiste cadeau dat er is. En wij zijn blij dat ze voor een schip kiezen, en niet voor een schilderij.”

Donderdag opende koningin Máxima de nieuwe werf van Feadship in het Amsterdamse havengebied Westpoort, vlakbij evenementengebouw Amsterdome. In de enorme loods kunnen – op termijn – jachten tot 160 meter lang worden gebouwd en onderhouden. Het is de vierde werf van Feadship, naast Kaag, Aalsmeer en Makkum. De opening is onderdeel van de viering van het 170-jarig jubileum van Royal Van Lent Shipyard, dat al sinds 1849 een scheepswerf heeft op De Kaag.(NRC, ‘Koningin Máxima opent Amsterdamse scheepswerf voor superjachten’- Het Parool)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *