Fin Tapio Lehtinen na 322 zeedagen als vijfde en laatste over de finish van Golden Globe Race 2018-19

Les Sables d’Olonne (F) – Eindelijk na 322 dagen op zee te zijn geweest is de Fin Tapio Lehtinen (61) gisteravond als vijfde en laatste over de finishlijn van de Golden Globe Race gevaren. Het enthousiasme van het toch weer toegestroomde publiek was er nauwelijks minder om.


Het verschil met de bij Lehtinen’s aankomst aanwezige winnaar Van Den Heede bedraagt 110 dagen. Volgens de Fin grotendeels te wijten aan de welig tierende aangroei op zijn onderwaterschip. Vandaag geeft de volhouder om 11:00 uur een persconferentie, die live via Facebook zal zijn te volgen. (Nauticlink, www.goldengloberace.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *