Certificaat van Onderzoek toch niet nodig bij slepen door kleine schepen, die als pleziervaartuig worden gebruikt

Capelle aan den IJssel – Het Certificaat van Onderzoek (CvO) is toch níét verplicht voor kleine sleep- en duwboten die als pleziervaartuig worden gebruikt. Ook niet als ze een ander klein vaartuig slepen of duwen. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een ‘weeffout’ in het betreffende artikel, 6.c, van het Binnenvaartbesluit gewijzigd. Daarmee is de fout opgelost.

Naar aanleiding van klachten en opmerkingen is artikel 6 van het Binnenvaartbesluit aangepast en is dus ook de vrijstellingsmogelijkheid van de minister voor sleepboten, duwboten en sleepduwboten die als pleziervaartuig worden gebruikt, niet meer nodig en vervallen. (binnenvaartkrant.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *