Eén van de grootste merkenclubs keuvelt met konvooi ‘Doerakken’ naar Musselkanaal

Musselkanaal – ‘Het is geen snelheidsboot, maar een oude lullenbak.’ Theo Rieu uit Haarlem is niettemin trots op zijn ‘Doerak’, een boottype dat vanaf de jaren zestig in ons land werd gebouwd. Maandag arriveert een konvooi van acht schepen in Musselkanaal, na een tocht over 98 kilometer vanaf Meppel. Ze doen mee aan de Snikkeweek, die dinsdag begint met een Captain’s Dinner.

De acht boten met een tijdloos Hollands uiterlijk behoren tot de nog steeds groeiende ‘Doerakclub’. Het is een van de grootste merkenclubs van Nederland met momenteel 529 leden. En groeiende. Als onderweg door Drenthe en ‘Doerak’ zonder kenmerkend ledenvlaggetje wordt gespot wordt de kapitein direct als lid geronseld. (Dagblad van het Noorden, www.doerakclub.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *