43 opvarenden van historisch Duits zeilschip overleven schipbreuk door botsing met containerschip op Elbe

Hamburg (Stade) – Op de Duitse rivier de Elbe is een historisch zeilschip gezonken na een botsing met een containerschip. Zeker vijf mensen raakten gewond, van wie één ernstig, meldt de politie.

De aanvaring was bij de stad Stade, ongeveer 40 kilometer ten westen van Hamburg. Het zeilschip, de No. 5 Elbe, is gebouwd in 1883. Het containerschip, de 141 meter lange Astrosprinter, voer onder Cypriotische vlag.

Volgens de politie hebben de 43 opvarenden van de zeilboot geluk bij een ongeluk gehad. De reddingsbrigade en de brandweer zagen de aanvaring toevallig gebeuren, omdat ze vanwege een eerdere melding al in de buurt waren. Daardoor kon de reddingsoperatie meteen beginnen, terwijl het normaal ongeveer een kwartier duurt voordat de reddingsdiensten op het water zijn. (NOS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *