Indrukwekkende video van redding bemanning zeiljacht bij La Coruna tijdens storm Miguel

La Coruna (Spanje) – Vorige week donderdagavond 6 juni zijn de vijf bemanningsleden van het Ierse jacht ‘Lozour’ op 85 mijl ten noordwesten van La Coruna gered door de Spaanse kustwacht.

De vijf hadden zich laten verrassen door de heftige storm Miguel, dezelfde die ook de Franse reddingboot van Les Sables d’Olonne heeft doen omslaan, waarbij drie redders het leven verloren. Terwijl er soms meer dan windkracht 12 stond (> 120 km/uur) moesten de vijf zich voor de veiligheid eerst in zee laten drijven, voordat ze ‘gehesen’ konden worden. Het zijn indrukwekkende beelden die de redders maakten. (Nauticlink, Ouest France, www.thesun.ie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *