Extra maaien fonteinkruid Gooi- en Eemmeer om het vaarwater langer dan een maand bevaarbaar te houden

Huizen – Grote delen van Gooimeer en Eemmeer worden dit seizoen twee keer zo vaak gemaaid als vorig jaar om het steeds meer woekerende fonteinkruid de baas te blijven.

De verdubbeling van het aantal maairondes – van één naar twee keer per vaarseizoen – is mogelijk doordat belanghebbenden omdat provincies en gemeenten rond de randmeren meer geld beschikbaar hebben gesteld. Het gaat vooralsnog om een proef. Het intensiveren van het maaien geldt in eerste instantie voor slechts een aantal locaties in Gooi- en Eemmeer. Mocht blijken dat het offensief succesvol is, dan kunnen in de toekomst ook andere vakken vaker worden gemaaid. (Gooi- en Eemlander)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *