Complete inboedel van failliete historische scheepswerf De Delft gaat vanaf 23 juni onder de hamer

Rotterdam – Na verschillende reddingspogingen lijkt het einde in zicht voor de historische scheepswerf De Delft aan de Rotterdamse Schiehaven. De curator heeft woensdag aan stichting De Delft laten weten dat een veiling op touw wordt gezet voor de hele inboedel, waaronder alle stukken uit het museum en de replica van het schip.

Eerdere pogingen de werf te redden mislukten. Op 23 juni wordt alles op internet gezet, 9 juli komt er een kijkdag en op 11 juli kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen op de spullen.

Vorig jaar december werd de werf al failliet verklaard door de rechter. Toen wilden vrijwilligers nog proberen de houten replica van het handelsschip af te maken op een andere plek. (RTVRijnmond, www.dedelft.nl)

Eén gedachte over “Complete inboedel van failliete historische scheepswerf De Delft gaat vanaf 23 juni onder de hamer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *