Solar Team TU Delft zoekt tijdens een proefvaart op IJsselmeer afgebroken vleugel van solarboot

DELFT – Het Solar Boat Team van de TU Delft is zaterdag met man en macht op zoek naar de vleugel van de solar boot die tijdens een proefvaart op het IJsselmeer is afgebroken. Volgens een woordvoerder worden er ook duikers ingezet. Ook wordt gekeken hoe de boot snel gerepareerd kan worden. ‘We gaan hoe dan ook meedoen aan de solarrace in Monaco’, zegt een woordvoerder tegen Omroep West.

De grote pech van de afgebroken vleugel met onder: de zwakste schakel… (Foto’s TU Delft)

Dit jaar heeft het Solar Boat Team voor het eerst een boot gebouwd om te varen op open zee. De boot vaart volledig op zonne-energie. Het team heeft zich als doel gesteld om de Monaco Solar Boat Offshore Challenge te winnen. Dit wereldkampioenschap voor zonneboten vindt plaats op 5 en 6 juli. (Omroepwest, NU.nl en OmroepWest, www.solarboatteam.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *