Ambitieus project Tienpont loopt spaak: geen Nederlandse boot in America’s Cup

Hilversum – Het ambitieuze project van zeiler Simeon Tienpont om in 2021 met een Nederlandse boot mee te doen aan de prestigieuze America’s Cup is spaak gelopen. DutchSail, zoals de naam van het team luidde, trekt zich terug, omdat er geen hoofdsponsor is gevonden.

“We waren heel dichtbij. Als sportman is dit een grote teleurstelling. Er was veel steun van het bedrijfsleven en kenniscentra, maar het is niet gelukt om een hoofdsponsor binnen te halen. De afgelopen zes maanden waren daar toch te kort voor”, meldt Tienpont.

Een campagne voor de America’s Cup loopt in de tientallen miljoenen euro’s. Tienpont had tot 1 juli om zijn project op orde te krijgen. (NOS, NRC, www.newshub.co.nzl, www.dutchsail.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *