Organisator Golden Globe Race wil in 2023 de Whitbread Race nog eens doen herbeleven met nieuwe retro Ocean Globe Race

China – De Australische organisator van de Golden Globe Race Don McIntyre heeft de smaak te pakken en wil een nieuwe retro-race, maar nu voor vol bemande jachten organiseren. De nieuwe wedstrijd voor jachten met een ontwerp van voor 1988 start in 2023 ‘vanuit een nog in te vullen‘ Europese havenplaats. McIntyre – die hiervoor vanuit Guangdong (China) lijkt te opereren – heeft de geplande race Ocean Globe Race (OGR) gedoopt. 50 jaar na de eerste editie van de Whitbread Round the World Race, moeten de deelnemers met soortgelijke boten rond de wereld varen. De race zal volgens dezelfde wedstrijdbepalingen als die van Golden Globe Race worden gezeild, dus ook zonder moderne uitrusting. (Zeilen, www.oceangloberace.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *