Victorie Sail Alkmaar 2019 van 25 tot en met 29 juli verwacht 200 historische vaartuigen

Alkmaar – Van donderdag 25 tot en met maandag 29 juli wordt Victorie Sail 2019 gehouden in Alkmaar. De historische stad, met zijn lange waterrijke geschiedenis, wordt decor voor een unieke collectie van 200 historische binnenschepen. Al op maandag, dinsdag en woensdag zullen schepen Alkmaar binnen varen, maar de meeste komen donderdag aan.

De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB), de grootste belangenvereniging voor varend erfgoed ter wereld, is erin geslaagd deze reünie naar Alkmaar te halen. Niet in de laatste plaats omdat de historische stad centraal ligt aan het Noordhollandsch Kanaal, waarvan de aanleg 100 jaar geleden startte.

Op donderdag zal de intocht vanaf 10:00 uur starten met rond 12:00 uur een konvooi van 40 schepen. (Alkmaar Centraal, www.victoriesailalkmaar.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *