Jachthavens zijn dankzij anonimiteit te aantrekkelijk voor criminelen en dat moet veranderen

Middelburg – De douane, politie en Zeeuwse gemeenten hebben de handen ineen geslagen om jachthavens minder kwetsbaar te maken voor criminaliteit, zoals drugssmokkel, mensensmokkel en diefstal van buitenboordmotoren. Want met zo’n zestig jachthavens is Zeeland niet alleen een mooie plek voor watersporters, maar ook voor criminelen.

De jachthaven van Kamperland was als eerste aan de beurt voor een zogenaamde veiligheidsscan waar politie, douane en de gemeente aan meewerkten. Volgens Hans Sterkens van de taskforce Brabant Zeeland zijn de Zeeuwse jachthavens niet onveilig, maar hebben ze wel de aandacht van mensen met verkeerde bedoelingen. “We merken dat er interesse is vanuit de georganiseerde misdaad. Op veel jachthavens ben je namelijk behoorlijk anoniem.” (Omroep Zeeland)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *