Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Noord-Holland kan na ‘centrale bediening-slag’ nu geen brugbedieners vinden en versobert bedieningstijden provinciale bruggen

PERSBERICHT

Haarlem – De provincie Noord-Holland moet sommige bruggen en sluizen deze zomer op aangepaste tijden bedienen. Ondanks wervingsacties, aangepaste werktijden en pendelende brugwachters is het niet gelukt om voldoende brugbedieners te vinden. De brugbedieners zullen deze zomer voorrang geven aan de bediening van de drukste vaarroutes. Op andere plekken zullen de bedieningstijden mogelijk aangepast worden. Actuele informatie over brugbediening is te vinden op de website vaarweginformatie.nl of de app van RiverGuide.

Door personeelsgebrek is het de afgelopen maanden niet gelukt om alle bruggen en sluizen volgens afspraak te bedienen. Ondanks de werving van een aantal extra brugbedieners kan er deze zomer mogelijk toch vertraging in de brug- en sluisbediening ontstaan.

Meer informatie
Actuele informatie over de brugbediening staat op de website vaarweginformatie.nl en in de app van RiverGuide. Vragen over brugbediening kunnen ook gesteld worden aan het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800 – 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl.

Meer informatie www.vaarweginformatie.nl en overzicht van de beweegbare bruggen en sluizen (PDF) in de provincie Noord-Holland.

3 gedachten over “Noord-Holland kan na ‘centrale bediening-slag’ nu geen brugbedieners vinden en versobert bedieningstijden provinciale bruggen”

  1. Eerst centrale bediening, dan een goedkoper uitzendbureau nemen, die probeert goedkopere brugwachters te krijgen. Dan klagen dat er geen mensen te krijgen zijn. Dat is gek.

  2. Met al uw klachten kunt u terecht bij Johan Remkes voormalig Commissaris van de Koning in Noord Holland, in januari 2019 vertrokken.
    Hij (de VVD) is verantwoordelijk voor dit beleid !
    Eerst een paar miljoen bezuinigen op bediening van bruggen en sluizen over de rug van gekwalificeerd personeel en vervolgens voor een paar miljoen een nieuw BMW wagenpark aanschaffen voor de Provincie Noord Holland.
    En nu doen alsof je ook weet hoe dit allemaal zo kan !

  3. voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, eerst goede brugwachters er uit trappen want die zijn te duur, vaste banen WEG er mee, dan via louche uitzendburo’s mensen die van scheepvaart van toeten nog blazen weten voor €7,50 per uur het werk willen laten doen, dit is VVD ten voeten uit en zelf nemen ze er een extra bonus en dikke auto op want over de rug der goede brugwachter is zo lekker bezuinigd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *