Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Europees Kampioenschap Strandzeilen 2019 in november bij Paal 8 op Terschelling trekt honderden deelnemers

Persbericht

West-Terschelling – Vanaf 10 november is Terschelling zes dagen lang het toneel van het Europees Kampioenschap Strandzeilen. Honderden strandzeilers zullen in verschillende klassen om de overwinning strijden. Op zondag 10 november vindt de officiële opening plaats onder de Brandaris, waarna op maandag 11 november de eerste races verreden zullen worden.

Spectaculair
Tijdens het kampioenschap wordt het uiterste gevraagd van de zeilers en het materieel. De strandzeilers behalen namelijk snelheden van ruim 100 km/u, puur op windkracht, wat volop spektakel voor de toeschouwers betekent. De piloten zullen alles op alles zetten voor de titel; ‘Europees Kampioen 2019’.

Terschelling
Het strand van Terschelling is gekozen vanwege de perfecte omstandigheden. Tijdens deze extreme, maar ook duurzame sport, is er een breed strand nodig. De stranden van Terschelling zijn hiervoor uitermate geschikt. Tijdens de races is het mogelijk om de wedstrijden te bezoeken en wellicht zelf een rondje te rijden.

Trots
Geordy Bloem, voorzitter strandzeilvereniging de Noordwester: “We zijn enorm trots dat Terschelling dit jaar de locatie is van het Europees Kampioenschap Strandzeilen. Het belooft een spectaculaire editie te worden op Terschelling. Een editie waar veel internationale strandzeilers bovendien enorm naar uitkijken, vanwege het geweldige strand van het Waddeneiland.”

Meer informatie www.eclandyachting.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *