Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Klassiek 74 voets S&S-zeiljacht en winnaar van historische zeilraces ondergaat restauratie bij VMG Yachtbuilders

Persbericht

Enkhuizen – In Enkhuizen werkt VMG Yachtbuilders aan een historische restauratie. Het betreft het door Sparkman & Stephens ontworpen zeiljacht dat in 1938 de Bermuda-race won in de A Klasse met de overweldigende voorsprong van wel zeseneenhalf uur. En tien jaar later won ze opnieuw. “Waarschijnlijk wel mijn beste boot”, oordeelde ontwerper Olin Stephens.

Foto’s: VMG Yachtbuilders

80 jaar later ligt deze boot op de werf van VMG Yachtbuilders. De afgelopen twee jaar werd de scheepsromp in Duitsland volledig gerestaureerd. Nu brengt VMG Yachtbuilders in samenwerking met Hoek Design, Jongkind Service Medemblik, Brasker Masten en Schooneman Yachtpainters het beroemde race-jacht volledig in nieuwstaat terug.

Met deze restauratie laat VMG Yachtbuilders z’n vakmanschap aan de wereld zien. Maar hoofddoel is deze echte winnaar van de zeilgeschiedenis hoog in de uitslagen van de klassieker regatta’s van vandaag terug te brengen!

Meer informatie www.vmgyachtbuilders.nl en www.vmgyachtservice.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *