Politie neemt snelle ‘wedstrijdspeedboot’ in beslag bij Capelle aan den IJssel

Rotterdam – Bij een grote controle in het kader van de aanpak van Ondermijning hebben agenten van de Zeehavenpolitie zaterdag en snelle motorboot in beslag genomen. De controle werd gehouden op diverse vaarwegen in de buurt van Rotterdam. In verband met de zomervakantie en de toename van vaarverkeer werd speciaal aandacht besteed aan de veiligheid op het water en het vlotte verloop van het vaarverkeer.

Foto: Politie

Zaterdagmiddag viel in de buurt van Capelle a/d IJssel een boot op door zijn vorm en opvallende kleuren. Het ging om een zogenaamde ‘wedstrijdspeedboot’. Bij navraag bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer bleek dat het registratienummer van de boot enige vragen opriep. Omdat ter plekke niet duidelijk werd wie de rechtmatige eigenaar was en agenten vermoedden dat de boot betaald was met crimineel geld, werd deze in beslag genomen en naar het politiebureau aan de St. Jobsweg gesleept. (politie.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *