Haven Veendam beloont 500-ste boot met feestelijk ontvangst inclusief burgemeester

Veendam – Ze wisten even niet wat ze overkwam. Henk en Marijke van den Hoek uit Amersfoort voeren nietsvermoedend de haven van Veendam binnen, toen zij opeens te horen kregen dat hun bootje de vijfhonderdste is dat dit kalenderjaar het dorp aandoet. Opeens hadden zij de burgemeester van Veendam én meerdere fotografen voor hun neus. ‘Wij zijn net bekende Nederlanders. Ik denk dat wij straks handtekeningen gaan uitdelen’, zegt Henk lachend.
Net te laat

Vanmorgen werd ons verteld dat wij de vijfhonderdste waren. ‘Het is wel geinig’, zegt Marijke. De twee visten enkele jaren geleden achter het net. Henk: ‘Toen lagen wij in Stadskanaal achter een bootje dat de duizendste bleek te zijn. Maar toen kregen wij wel een gebakje van die mensen hoor.’
Dit jaar ging de eer voor het vijfhonderdste bootje in Veendam dus naar het stel uit Amersfoort. Beide zijn met pensioen, varen hun routes door heel Nederland en overal waar ze komen pakken ze de fiets en maken ze de nodige kilometers. (RTVNoord)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *