Dode na aanvaring tussen speedboot en rubberboot bij Zoutelande, bestuurder van speedboot aangehouden

Zoutelande – Bij een botsing tussen een speedboot en een rubberboot voor de kust van Zoutelande is een 15-jarig meisje om het leven gekomen. Meerdere hulpdiensten zijn op dit moment aanwezig. De bestuurder van de speedboot is aangehouden.

De familie van het slachtoffer wordt opgevangen. Omdat het druk is bij Zoutelande en veel mensen getuige waren van het ongeval, is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld.

Het ongeluk gebeurde vanmiddag ter hoogte van de Langstraat in Zoutelande. De melding van het ongeluk kwam om 15.19 uur bij de hulpdiensten binnen. Behalve de traumahelikopter zijn ook politie, ambulance en de strandwacht te hulp geschoten.

Een vrouw zegt dat ze al bang was dat er een ongeluk zou gebeuren. “De hele middag gingen die speedbootjes heen en weer langs de kustlijn. Ik had een slecht voorgevoel. En nu een klomp in mijn maag, want dit had niet hoeven gebeuren.” Op Facebook schrijft een andere ooggetuige: “”Er voeren drie speedboten waarop jongeren op muziek aan het dansen waren. Het is heel bizar dat dit hier zomaar toegelaten wordt.” (Omroep Zeeland, AD, ‘Na speedboot-ongeluk Zoutelande was het ‘akelig stil’ op het strand’ – NOS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *