Bruggen in Amsterdam komende dagen dicht voor boten en ook problemen met bruggen in Haarlem

Amsterdam – Vanwege de extreme warmte gaan zeven beweegbare bruggen op de Amstelroute en de Kostverlorenvaart vanaf woensdagmiddag tot en met vrijdag middernacht niet open voor boten. De kans op schade is te groot, zegt een woordvoerder van de gemeente. Verkeer kan nog wel over de bruggen rijden.

Het gaat om de bruggen van de vaarroute via de Amstel, met de Hortusbrug en de Berlagebrug, en om de bruggen van de Kostverlorenvaartroute, met de Willemspoortbrug, de Wiegbrug, de Kinkerbrug, de Overtoombrug en de Zeilstraatbrug.

Haarlem
Ook in andere steden gaan bruggen moeilijk open en dicht vanwege de extreme hitte. De Waarderbrug en de Schouwbroekerbrug in Haarlem functioneren niet meer goed door uitgezet staal, meldt de gemeente. (Het Parool)

2 gedachten over “Bruggen in Amsterdam komende dagen dicht voor boten en ook problemen met bruggen in Haarlem”

 1. Met deze temperaturen wordt een vaarvakantie in grote delen van Nederland onmogelijk. Vandaag vanaf het IJsselmeer naar de Randstad onmogelijk . Amsterdam gestremd, sluis/brug Driemond gestremd. Aantal bruggen in Haarlem draait niet meer.

 2. Wij gaan donderdag met een boot door amsterdam.
  Vanaf de schinkel tot aan het ij.
  Zijn de bruggen dan nog gestremd, of kunnen wij gewoon doorvaren.
  Het is met rederij van Hulst, met een tocht met een rivierschip.
  Deze tocht is vorig jaat ook al niet doorgegaan,
  en ik wil niet weer een alternatief rondje kacher/ plassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *