Speedboten scheuren op de plas bij Tolkamer: ‘In het weekend is het levensgevaarlijk’

TOLKAMER – Het is bloedheet buiten en daarom druk aan het water. Handhavers hebben hun handen vol aan recreanten die voor overlast zorgen op plassen en rivieren in de regio. Ook rond recreatiegebied De Bijland bij Tolkamer laten politieboten zich nu vaker zien. ,,In het weekend is het levensgevaarlijk met de drukte.’’

Felix Berger (52) uit Ulft brengt samen met vrienden vrijwel elke week een bezoekje aan recreatiegebied De Bijland bij Tolkamer. Dan gaan zij met hun kleine speedboten het water op en genieten zij van de prachtige natuur om zich heen. Op zondag blijft de groep thuis, ook met warme temperaturen als nu. ,,Dan zijn hier op dit kleine stukje water wel zestig tot zeventig bootjes’’, zegt Berger. ,,In het weekend is het levensgevaarlijk met die drukte. Het wordt hier dan vooral door Duitsers overgenomen.’’ (De Gelderlander)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *