Misplaatst vertrouwen op onveranderlijk mooi weer leidt bij KNRM tot een piek in hulpverleningen

IJmuiden – Het uitzonderlijk warme zomerweer deed duizenden watersporters verkoeling zoeken op het water. Dat heeft geleid tot een piek in hulpvragen aan de KNRM. De vrijwillige reddingbootbemanningen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zijn de afgelopen week meer dan 160 keer uitgevaren

Opmerkelijke waren de meldingen die ontstonden door de plotselinge weersverandering bij onweer op donderdagnacht. Sommige watersporters werden ’s nachts verrast terwijl ze voor anker lagen op de Grevelingen, het haringvliet en de randmeren. Door de windstoten sloegen diverse jachten van hun anker. In één geval raakte een opvarende een vinger kwijt na beknelling door de ankertros. (KNRM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *