Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Friese zeilkampen professionaliseren en meer boekingen voor eerste vakantieweken

PERSBERICHT

Akkrum-Nes – De eerste helft van het zeilkampseizoen zit erop. Bij zeilschool Pean hebben er sinds begin juli al meer dan 400 kinderen genoten van een mooie zeilschoolweek. Voor de tweede helft van de zomer staan nog 360 kinderen klaar om naar de Friese zeilschool te komen.

Foto: Pean

Verschuivingen boekingspiek
Opvallend is dat de vraag naar een zeilkamp in de eerste week van de zomervakantie steeds groter wordt terwijl de aantallen in de bouwvak redelijk gelijk blijven. “Dit jaar waren we in maart al nagenoeg volgeboekt voor de eerste week van de vakantieregio noord en midden. Dat hebben we nog niet eerder meegemaakt.“, zegt Christophe Meijer van Zeilschool Pean. “Dat is ook de reden dat we dit jaar voor het eerst mensen de gelegenheid geven om zich direct al in te schrijven voor die ene week in 2020. Daar wordt veel gebruik van gemaakt.”

Professionalisering van een klassieke branche
De al meer dan 50 jaar bestaande zeilscholenbranche is volop in ontwikkeling. In deze volwassen wordende markt is zelfs voor het eerst grote aanbieder, zeilscholen.nl ontstaan. Die verdween weliswaar ook weer snel van de markt door een faillissement maar ontegenzeggelijk is deze klassieke branche in beweging.

Er ontstaat een afstand tussen de zeilschool waarbij je een beetje kunt ‘chillen’ en de zeilschool waar je wordt uitgedaagd om echt te leren zeilen, constateert Meijer. “Het gaat uiteindelijk om aandacht voor de cursist. Ben je tevreden als er niet teveel wordt geklaagd of wil je er voor elk kind het allerbeste uithalen?” Meijer ziet dat de betere zeilscholen zich professionaliseren door bijvoorbeeld het screenen van instructeurs, een garantiefonds voor consumenten en goede slaapgelegenheid. Er wordt achter de schermen al gesproken over een keurmerk met een sterrensysteem wat dit onderscheid duidelijk moet maken voor ouders en cursisten. Dat zou een goede ontwikkeling zijn vinden ze bij zeilschool Pean.

Focus op de zeilkampen
De komende vier weken ligt de focus bij Pean geheel op de zeilkampen. Aanstaande zondag komen er weer 30 uitgeruste instructeurs en een paar uur later bijna 90 cursisten aan. Allemaal klaar voor de mooiste week van het jaar.

Voor meer informatie www.pean.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *