Watersportvereniging bij Roermond moet van rechter plaatsmaken voor drijvende woningen met jachthaven

Herten (Roermond, Limburg) – Watersportvereniging Hertha moet weg uit haar thuishaven, de Rosslag in Herten. Binnen drie maanden moeten de watersporters zijn vertrokken, heeft de rechtbank bepaald.

Drijfhuizen
Gebeurt dat niet, dan mag de eigenaar Maasplassen BV de boten van de club zelf verwijderen uit de haven. Maasplassen BV wil De Rosslag gaan gebruiken als jachthaven en als plek voor drijvende woningen. Daardoor is er geen plaats meer voor de watersporters.

Schipbreuk
Vorig jaar zegde de eigenaar van de haven de huur al op, maar plannen om de watersportvereniging elders onder te brengen, leden schipbreuk. Ook een laatste poging van de rechter om de vereniging en Maasplassen er samen uit te laten komen, strandde. (www.1limburg.nl, wv-hertha.nl)

3 gedachten over “Watersportvereniging bij Roermond moet van rechter plaatsmaken voor drijvende woningen met jachthaven”

  1. Helaas wint het grote geld van de ontwikkelaars het weer van de bijna 50jaar bestaande vereniging van watersportliefhebbers..

  2. Die Peet Adams had in monnikkendam moeten blijven dan waren ze nu al verhuist geweest naar de plaats waar Snellens gelegen heeft . Hij heeft alles naar de knoppen geholpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *