Einde aan jarenlange strijd in Breskens: zeezeilcentrum kan er komen en jachthaven mag deels verplaatst en uitgebreid worden

Breskens – Er mag wel gebouwd worden aan de haven van Breskens. De Raad van State heeft vandaag alle bezwaren ongegrond verklaard. Door de uitspraak is er een einde gekomen aan een jarenlang slepend geschil over de toekomstige invulling van het gebied rondom de haven van Breskens.

De plannen voor een flinke metamorfose van het havengebied in Breskens stammen uit 2015. Ze bestaan uit een zogenoemde visserij-experience met een kotter op het dak, een nieuwe vismijn en een zeezeilcentrum. De jachthaven verhuist voor een deel naar de vissershaven en wordt uitgebreid met honderd ligplaatsen. Ook komen er maximaal 460 appartementen en 2.500 vierkante meter horeca.

Omwonenden hebben bij de Raad van State bezwaar gemaakt. Zij vrezen dat hun woongenot wordt aangetast, onder meer door een vermindering van het uitzicht en door verkeers- en geluidsoverlast. Verder vinden zij het viscentrum niet passen in deze omgeving en betwijfelen zij of er behoefte bestaat aan het viscentrum en aan de uitbreiding van de jachthaven. Deze bezwaren heeft de Raad van State vandaag van tafel geveegd, onder meer omdat “niemand recht heeft op vrij uitzicht”. (Omroep Zeeland)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *