35 procent van de Utrechtse recreatieboten vaart nu ‘schoon’ en wordt beloond met lage ligplaatskosten

Utrecht – Er varen steeds meer recreatieboten elektrisch of zonder motor in Utrecht. Het aantal schone recreatieboten in Utrecht is dit jaar zelfs ruim verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt de gemeente.

Ruim 35 procent van de Utrechtse recreatieboten vaart nu schoon. De gemeente stimuleert het gebruik van schone recreatieboten door een ‘vergroening’ van de ligplaatskosten vanaf 1 januari 2019.

Voor 2019 zijn de ligplaatskosten voor boten met een brandstofmotor vastgesteld op 315 euro per jaar en dat tarief stijgt naar ruim 500 euro in 2021. Voor emissievrije boten is het liggeld 110 euro in 2019 en wordt voor de komende jaren een trendmatige verhoging toegepast. (duic.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *