Man probeert sluis Muiden te saboteren

Muiden – Het waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft aangifte gedaan nadat iemand had geprobeerd de brug- en sluisbediening bij de Groote Sluis in Muiden onklaar te maken. Volgens loco-dijkgraaf Peter Smit is daarmee de veiligheid van het vaar- en wegverkeer in gevaar gebracht.

Een woordvoerster van het waterschap zegt tegen het Noordhollands Dagblad dat afgeopen weekeinde iemand zich toegang heeft verschaft tot het verboden terrein rond de sluis en daar vernielingen heeft aangebracht. Wat voor vernielingen, wil de woordvoerster niet zeggen. Het waterschap heeft woensdag aangifte gedaan. Uit opmerkingen van loco-dijkgraaf Peter Smit valt echter op te maken dat de risico’s van de vernielingen ernstig waren. (De Telegraaf)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *