Zomerdrukte en chaos in de sluis…. Totdat de stewards komen!

Nijkerk – Voor sluismeesters is de zomer de drukste periode van het jaar. Hoe zorg je ervoor dat al die boten én mensen goed doorgesluisd worden? Sluis-stewards staan zenuwachtige mensen bij: ‘Het kan soms heel eng zijn’.

“Graag even helemaal naar achter doorvaren. Motorjachten aan stuurboord, zeilboten aan bakboord vastleggen, dank u!” Volgens sluismeester Mirjam Rikken is duidelijk instrueren de sleutel tot succes.

In de zomer is het topdrukte in de Nederlandse sluizen. Naast de beroepsvaart die de wateren het hele jaar door bevaart, zorgen recreatieboten dan namelijk voor veel bedrijvigheid. Aan de sluismeester de taak om al deze boten veilig door de sluis te loodsen. Rikken ‘wil de zomer echt niet missen’: ze geniet dan juist extra van alle gezelligheid in ‘haar’ sluis, de Nijkerkersluis. (eenvandaag.avrotros.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *