Waarschuwing voor zware windstoten op zaterdag 10 augustus 2019

De Bilt – Watersporters doen er goed aan met hun plannen voor morgen rekening te houden met veel wind. Met name in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer Ook in de havens kan een extra spring goed van pas komen. Morgen overdag is er veel wind. De zuid- tot zuidwestenwind wordt vrij krachtig tot krachtig boven land en hard tot stormachtig aan zee en boven het IJsselmeer, 7 ├á 8 Bft. In de kustprovincies komen zware windstoten voor van 75-90 km/uur, in het noordwestelijk kustgebied lokaal 90-100 km/uur. Dieper landinwaarts is de wind eveneens vlagerig met windstoten van 50-75 km/uur. (KNMI, Marifoon weerberichten voor de scheepvaart, Nauticlink)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *