Echtscheidingen ontstaan bij de Mijndense Sluis: “Het goedmaken gebeurt in de bedstee”

LOENEN AAN DE VECHT – Een spannende plek voor elk echtpaar: een sluis. Erdoorheen komen blijkt voor velen nog een heel project. Zeker bij de Mijndense Sluis. De 50 meter lange kolk heeft een lichte buiging en is 7 meter breed. Radioverslaggever Robert-Jan Booij noemt het vandaag dan ook: “Een zeer romantisch tafereel. Het is meer dan een sluis. Het is theater!” Zeker getuige de rijen met stoeltjes die meestal gevuld aan de sluiskant staan. Toeristen komen van heinde en verre om het getouwtrek aan dek te aanschouwen.

Ook al is de piek voorbij qua drukte, ook vandaag zit de sluis elke 20 minuten nog aardig vol. In totaal gaan er tussen de 21.000 en 23.000 boten in een jaar van de Vecht naar de Loosdrechtse Plassen en andersom. Maar door het publiek, is de sluis berucht onder de recreatievaarders. “Een heel groepje Limburgers staat hier te kijken en te beoordelen”, zegt een mevrouw op haar bootje. Gespannen geeft ze de tip: “Je moet de tros vasthouden, niet vastknopen. Dan hang je jezelf op!” (RTVUtrecht)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *