Nederlandse vrouwenboot met vier roeisters neemt deel aan Talisker Whisky Atlantic Challenge 2020 oceaanoversteek

Deventer, Zutphen -De adrenaline raast door je lijf als je er alleen maar aan denkt om in een roeiboot de Atlantische Oceaan over te steken. En dat is precies wat vier vrouwen van roeiverenigingen in Deventer en Zutphen gaan doen.

Zij nemen deel aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge 2020. Nog niet eerder was er een Nederlands damesteam dat de Atlantische Oceaan heeft overgeroeid. De race begint jaarlijks in december met ongeveer 30 deelnemende teams van over de hele wereld. Allemaal met het doel: de unieke ervaring van het oversteken van een oceaan in een roeiboot.

Het team, Dutchess of the Sea (Dots), vertrekt in 2020 vanuit La Gomera en roeit meer dan 3.000 mijl (4.700 km) over de open oceaan naar Antigua. Een afstand die de dames binnen 8 weken hopen af te leggen. “Zodra we de haven van San Sebastian verlaten, staan we er alleen voor en zijn we overgeleverd aan de elementen die we gaan trotseren, totdat we aankomen in Antigua.” (www.deventerrtv.nl, www.taliskerwhiskyatlanticchallenge.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *