Nieuw in Emmen: een watersportvereniging aan de Grote Rietplas om te zeilen en te kanoën

Emmen – Een nieuwe vereniging probeert voet aan de grond te krijgen in Emmen. Watersport Drenthe is sinds dit voorjaar actief op de Grote Rietplas en de naastgelegen kanobaan. Gezeild wordt er aan de westkant van de Grote Rietplas, gekanood op de 1.100 meter lange kanobaan. Die baan ligt er al meer dan twintig jaar, maar is eigenlijk nog nooit voor het kanoën gebruikt.

Jarenlang was de baan het domein van vissers, die er overigens gebruik van blijven maken. De watersportvereniging komt er nu bij. “We zitten elkaar absoluut niet in de weg en in overleg is veel mogelijk”, zegt Bernhold Dijkhuis uit Stieltjeskanaal. Hij is het die samen met Emmenaar Marnix de Vries met de nieuwe vereniging de watersport in Emmen een boost wil geven. (RTVDrenthe)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *