Burgemeester van Amsterdam geeft startschot tiende editie Sail

Amsterdam – Het leeuwendeel van de grote schepen voor Sail 2020, dat over een klein jaar plaatsvindt, heeft zich al verbonden aan Amsterdam. “Van over de hele wereld komen ze maar wat graag, Sail is een evenement dat bruist.”

Ze keek er een beetje beschroomd bij. Burgemeester Halsema zei het maar zoals het was: ze heeft iets goed te maken tijdens Sail 2020. “Want ik heb het evenement eigenlijk nooit bezocht. Zoals zoveel Amsterdammers leef je je leven in de stad, gewoon iedere dag. Dan vergeet je uiteindelijk gewoon langs te gaan.”

Maar dat de burgemeester er zin in heeft was duidelijk, tijdens de bijeenkomst waar het startschot werd gegeven voor de tiende editie van het gigantische vijfjaarlijkse nautische evenement. Over iets minder dan een jaar zullen ruim 600 schepen naar de Amsterdamse haven komen, waaronder vijftig tall ships en hun bemanningen uit alle hoeken van de wereld. Meer dan veertig van deze ‘iconen van de zee’ hebben al formeel bevestigd graag naar de jubileumeditie te willen komen: uniek, klonk het zondag tijdens de snikhete bijeenkomst aan de noordelijk IJ-oever. (Het Parool, ‘De organisatie van SAIL 2020 zoekt nog tweeduizend vrijwilligers’- Nu.nl, www.sail.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *