Catamaran op waterstof ‘Hydroville’ aangemeerd in Oostendse haven

Oostende (België) – De Hydroville, een 14 meter lange catamaran die op waterstof vaart, is 3 dagen te gast in de Oostendse haven. Bij het varen op waterstof komen er geen CO2, fijnstof of zwaveloxides vrij bij de verbranding.

Van maandag tot vandaag woensdag was het eerste erkende passagiersvaartuig dat waterstof en diesel verbrandt in een dieselmotor te gast in Oostende. De Compagnie Maritime Belge (CMB), de reder van het vaartuig, en Haven Oostende nodigden geïnteresseerde havenbesturen en maritieme bedrijven uit om via powerpointpresentatie en een korte proefvaart in de haven en op zee kennis te maken met het voertuig dat 16 passagiers kan inschepen. (www.kw.be, www.hydroville.be)

Eén gedachte over “Catamaran op waterstof ‘Hydroville’ aangemeerd in Oostendse haven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *