Justitie vervolgt drie mannen voor fataal aanmeerongeval in de Enschedese haven in 2017

ENSCHEDE – Justitie gaat drie mannen vervolgen voor het scheepsongeluk in 2017, waarbij de 15-jarige Maykel van der Woning uit Enschede omkwam. Hen wordt dood door schuld ten laste gelegd. „Toch gerechtigheid voor ons Maykie”, zegt zijn moeder Claudia aangedaan.

De scholier verongelukte in de Enschedese haven tijdens zijn stage van het Bonhoeffer College. Hij viel bij het aanmeren overboord en raakte bekneld tussen de aanlegsteiger en de boot. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Het Openbaar Ministerie vervolgt daarvoor een 62-jarige man uit Haaksbergen en twee Enschedeërs van 50 en 55 jaar. Een woordvoerder wil niet zeggen wat hun betrokkenheid is bij deze tragedie. (Tubantia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *