Kleinschalig Shantyfestival tijdens Nijkerkse Sleepbootdagen op 7 september dankzij grote belangstelling toch ieder jaar

NIJKERK – Zeemanskoor Nijkerks Welvaren organiseert voor de tweede keer een Shantyfestival tijdens de Nijkerkse Sleepbootdagen op zaterdag 7 september aanstaande. Vier koren treden afwisselend op bij de havenkom en op het Plein, van 12.30 tot 17.00 uur.

Jaap van Dijk is koorlid en maakt deel uit van de PR-commissie. Hij is al vanaf de oprichting lid. ,,Ik heb ook de naam van het koor bedacht. Ik wist dat restaurant De Dolle Joncker vroeger Zeemans Welvaren heette”, vertelt hij.

Verleden jaar organiseerde het koor ter gelegenheid van hun vijfjarig jubileum een Shantyfestival waaraan acht koren deelnamen. De belangstelling was enorm. ,,Het was de bedoeling om één keer in de vijf jaar een Shantyfestival te organiseren. Vanwege het succes gaan we het ieder jaar doen, maar dan kleinschalig”, zegt Van Dijk.

Aan de organisatie van de Sleepbootdagen werd gevraagd of ze er voor open stonden als er weer een Shantyfestival tijdens hun evenement werd georganiseerd. De organisatie reageerde enthousiast, zij vinden een Shantyfestival goed bij hun evenement passen. (Stad Nijkerk, www.nijkerksesleepbootdagen.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *